George Dircă, deputat USR Galați: “Promovarea legilor prin Parlament, după ce Guvernul Tudose a refuzat să și le asume, e o încercare de spălare a onoarei lui Tudorel Toader după acest eșec”

Senatorul USR George Dircă (foto) a declarat azi în legătură cu promovarea de urgență a legilor Justiției, prin Parlament:

„Azi alianța PSD-ALDE îl reabilitează pe Tudorel Toader care a produs un pachet de legi ce a stârnit critici și contestări, fără precedent în România ultimilor ani. Promovarea legilor prin Parlament, după ce Guvernul Tudose a refuzat să și le asume, e o încercare de spălare a onoarei lui Tudorel Toader după acest eșec.

Din 23 august, până în prezent, Ministerul Justiției a prezentat trei variante de modificare la legilor justiției.
Ministerul a fost aspru criticat de magistrați, amintim că un manifest a fost semnat de peste 70% din numărul magistraților, pentru că a inițiat propuneri de modificare a legilor justiției fără consultări prealabile, dar și pentru faptul că toate aceste modificari încearcă subordonarea justiției si eliminarea președintelui din procedura de numirea a procurorilor de rang înalt.

Pentru reabilitarea imaginii fostului judecator CCR legea a fost trimisă in Parlament, fără multe dintre modificările criticate, urmand ca mercenarii de serviciu Florin Iordache și Eugen Nicolicea să le dea o formă după bunul plac al lui Daddy”.