George Dircă, senator USR Galați: “Ne dorim eficiență administrativă, nu bătălie politică!”

“În data de 8 ianuarie, Președintele PSD condamnat, Liviu Dragnea, preciza în legătură cu cazul polițistului-pedofil că „Poate ar trebui să facă o analiză serioasă a conducerii Poliției. Poate ar trebui să o fi făcut mai de mult”, făcând trimitere către demiterea direct a conducerii Poliției Române, fapt executat a doua zi, 9 ianuarie, când „protejata” Carmen Dan în calitate de Ministru de Interne, a cerut public demiterea șefului Poliției Române, Bogdan Despescu.

Astăzi, 10 ianuarie în cadrul ședinței de Guvern, Premierul Tudose a refuzat propunerea de demitere a șefului Poliției Române arătând practic NEÎNCREDEREA față de ministrul său de interne.

Relatarea acestor secvențe din instrumentarul guvernamental are drept scop evidențierea lipsei de credibilitate și de eficiență administrativă propusă de actuala Putere, PSD-ALDE.
Această luptă politică din interiorul PSD dezonorează eforturile zecilor de mii de polițiști onești care-și riscă viața în numeroase rânduri pentru a proteja cetățenii, adâncește și mai mult ineficiența la nivel de management într-un domeniu-cheie, afaceri interne și, demonstrează o dată în plus că bătălia pentru putere politică nu privește interesul public, al cetățenilor care au votat ci doar interesele de grup ale PSD.

Îi transmit și eu domnului Dragnea să facă o „analiză serioasă” asupra modului în care a condus România prin cele două guverne de până acum și să fie la fel de vehement cu soluția „unui pas în spate” atunci când vorbim despre asumarea eșecului. De asemenea, îi propun și doamnei Carmen Dan aceeași evaluare personală ținând cont de faptul că protecția politică nu echivalează respectul profesional al celor din subordine și nici calificarea profesională care lipsește cu desăvârșire.

Recent, după întâlnirea liderilor PSD, președintele executiv al PSD Nicolae Bădălău afirma “că e loc de mai bine, atât pot să spun. E loc de mult mai bine”. Vă garantez că dacă persoane competente, care nu au atitudine de vasali, ar ajunge în posturi de conducere și dacă liderii politici nu ar interfera în activitatea curentă, România va deveni o țară prosperă și atractivă pentru investitori.

Situația de instabilitatea politică creată de PSD în anul precedent produce grave efcte economice și este decontată de toții cetățenii care sunt nevoiți să achite rate mai mari la creditele contractate, să răzbească prin densul hățișul birocratic și să cheltuiască de la lună la lună tot mai mulți bani pentru asigurarea traiului zilnic.

Așadar, făcând aceste două propuneri, îmi doresc ca situațiile în care infractorii care se află în funcții în anumite instituții publice cu anumite puteri, să nu mai existe, și mai ales, îmi doresc și voi milita activ politic pentru impunerea standardelor de performanță, o legislație clară și transparentă, acoperitoare și eficientă care să nu mai faciliteze protejarea prin diverse mijloace a indivizilor care se ascund sub aceste funcții”, declară George Dircă, senator USR Galați.