George Dircă, senator USR Galați: “Românii au dreptul să cunoască adevărul”

“Astăzi, majoritatea parlamentară PSD-ALDE ignoră și refuză să respecte regulamentul de funcționare a Camerei Deputaților pe procedură legislativă, respectiv, ABUZEAZĂ de putere votând legile justiției și amendamentele aduse în celebra „Comisie Specială Iordache” fără să fie citite și dezbătute în plen. Acest abuz de putere nu poate fi corectat decât de către cetățeni!

Am încercat prin toate mijloacele să purtăm un dialog civilizat și argumentat, îndreptat către interesul cetățeanului și mai ales, în sprijinul consolidării statului de drept, însă actuala Coaliției de Putere a refuzat să dezbată în mod real amendamentele depuse de grupul USR în Comisia Specială, iar astăzi NU RESPECTĂ regulamentul Parlamentului care obligă în cazul legilor dezbatute la citirea și discutarea fiecărui amendament pentru ca fiecare parlamentar să înțeleagă responsabilitatea votului și a consecințelor asupra generațiilor viitoare.

În plus, pe lângă faptul că PSD-ALDE nu a permis discutarea fiecărui amendament așa cum era corect procedural și moral, au fost incluse spre a fi votate și amendamente care nici măcar nu fuseseră adoptate inițial în cadrul Comisiei Speciale dedicate modificării legilor justiției. Această metodă nedemnă și frauduloasă pe care o practică PSD trebuie sancționată!

Graba cu care PSD-ALDE dorește să treacă modificările la legile justiției se datorează problemelor penale cu care se confruntă majoritatea liderilor PSD-ALDE și termenele de judecată care se apropie.

Stimați concetățeni, trebuie să înțelegem că slăbirea statului de drept apărând acum un grup de indivizi cu probleme în justiție, reprezintă o GRAVĂ EROARE care va fi suportată de noi toți și a căror efecte negative sunt imposibil de anticipat. Dacă se pierde încrederea în justiție, direcția este către haos, nu către bunăstare economică așa cum actuala Putere a promis.

Instabilitatea creată prin șubrezirea independenței justiției se revarsă și în economie prin valorificarea vulnerabilităților de țară la care ne expunem, prin neîncrederea investitorilor străini care nu-și doresc un stat în care cetățenii nu au încredere într-o Comisie de modificare a legilor justiției dedicată unui grup cu probleme penale.

Nu în ultimul rând, actuala Coaliției dă dovadă de o lipsă de respect grosolană și total nedemnă la o zi după trecerea în neființă a Regelui Mihai I, neavând decența minimă de a-i acorda onorul celor trei zile de doliu cuvenite, alegând să galopeze legile justiției într-o formă abuzivă”- declară senatorul USR Galați.