Guvernarea PSD-ALDE continuă bătaia de joc la adresa educației românești și se pregătește să numească al cincilea ministru al Educației în mai puțin de doi ani.

Asta în condițiile în care actualul guvern se laudă mereu că elevii, studenții și profesorii sunt o prioritate a actului de guvernare.

Realitatea contrazice flagrant Guvernul Dăncilă. Astfel că România este țara din UE cu cele mai multe școli cu toaletă în curte, este țara în care mii de elevi sunt nevoiți să facă naveta zeci de kilometri pe jos ,este țara cu una din cele mai mari rate ale abandonului școlar din întreaga UE și totodată țara în care mii de profesori renunță anual la vocația lor pentru a se recalifica în alte țări.

Tot în timpul actualei guvernări s-a înregistrat cea mai slabă rată a promovabilității la Bacalaureat și Evaluarea Națională, nu mai puțin de o treime din absolvenții de liceu și gimnaziu nu au fost în stare să treacă aceste examene.

Pe scurt asta înseamnă guvernarea PSD-ALDE în domeniul Educației: multă incompetență, ignoranță și un total dispreț față de nevoile elevilor, studenților și profesorilor.

Din 2020, oamenii integri și competenți trebuie să ajungă la guvernare și să aibă ca prioritate reforma educației.