USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Guvernul a adoptat proiectul bugetului de stat

usr galati

Guvernul a adoptat proiectul bugetului de stat și l-a trimis în Parlament.

Au fost două luni intense în care am încercat să construim un buget realist, care să se încadreze în ținta de deficit agreată cu Comisia Europeană, dar care să fie orientat, în același timp, către obiectivele stabilite în programul de guvernare și, cel mai important, să prioritizeze investițiile.

Și am reușit acest lucru. Numai la Transporturi, bugetul prevede investiții fără precedent: 14,1 miliarde de lei, dintre care 8 miliarde de lei sunt pentru investiții pe fonduri europene.

În același timp, am construit acest buget ținând cont de contextul economic dificil în care ne aflăm, dar și de reformele pe care le avem stabilite pentru creșterea competitivității companiilor de stat și eficientizarea cheltuielilor din bani publici.

Prin urmare, companiile de stat cu pierderi sau datorii nu vor avea creșteri salariale anul acesta și, în plus, vor fi obligate să prevadă în bugetul propriu reducerea pierderilor prin măsuri concrete și cu termene de implementare pentru 2021.

Pe scurt, ce așteptăm de la aceste companii este să vină cu planuri concrete și explicite de reformă, nu cu simple schițe pe hârtie, cum ne-am obișnuit în ultimii 30 de ani.

Nu ne mai putem permite să avem creșteri salariale în companii care înregistrează pierderi și în plină criză pandemică.
Avem exemplul clasic de la Metrorex și nu este singurul.

Reformarea companiilor de stat rămâne unul dintre obiectivele principale ale USR PLUS și va fi dus la îndeplinire!

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.