Guvernul îi taxează suplimentar pe cei care au credite începând cu 1 ianuarie

Așa-numita ”taxă pe lăcomie” nu va fi plătită din buzunarul băncilor, ci din buzunarele românilor. Este o formă de a aduce bani la buget de la bănci. Numai că băncile vor transfera acest cost către cei care iau credite.

Efectul? Taxarea băncilor va avea efecte negative care se vor multiplica în economie. Băncile vor transfera o parte din costuri – creditele vor deveni mai scumpe, dobânzile la depozite mai mici și comisioanele bancare mai mari. Creditele vor fi mai puține și în condiții mult mai greu de îndeplinit. Pentru populație, acest lucru se va vedea în nivelul de trai, în timp ce, în cazul companiilor, vor fi afectate producția și investițiile, ceea ce înseamnă nu doar produse și servicii mai puține, de o calitate mai scăzută și mai scumpe, ci și faptul că vor trebui să reducă din personal.

Ordonanța de urgență adoptată de Guvern reprezintă nota de plată pe care o vor suporta românii pentru cheltuielile iresponsabile făcute de coaliția PSD-ALDE. Taxele impuse companiilor din energie, din telecomunicații și băncilor vor fi plătite tot de români, prin facturi și prețuri mai mari. După ce și-au votat pensii speciale și indemnizații și au crescut nesăbuit cheltuielile, guvernarea PSD-ALDE și-a dat seama că nu are cu ce să plătească salariile și pensiile românilor, așa că a inventat dușmani ai românilor, pe care să îi taxeze.

Consecințele? Măsurile din OUG vor speria investitorii, unii vor pleca din România, iar alții se vor gândi de două ori înainte să investească aici – și probabil vor decide să nu o facă. Acest lucru înseamnă bani și locuri de muncă pierdute. Aceste măsuri, care au fost trâmbițate ca fiind luate pentru binele românilor, nu sunt decât o nouă minciună a guvernării toxice PSD-ALDE. Nici nu ar trebui să ne mire acest lucru, dacă ne gândim că ele au fost prezentate de un condamnat penal, Darius Vâlcov.