Guvernul susține inițiativa legislativă a USR PLUS

usr galati

Guvernul susține inițiativa legislativă a USR PLUS care încurajează vaccinarea prin acordarea unei zile libere persoanelor care se vaccinează – angajați, elevi, studenți -, respectiv părinților care își însoțesc copilul la vaccinare.

Punctul de vedere favorabil adoptat în ședința de Guvern din luna iunie a fost confirmat de raportul de adoptare al Comisiei de Muncă și Protecție Socială, unde au fost prezenți 21 de deputați, niciun vot împotrivă și 4 abțineri.

Proiectul de lege, inițiat de deputații Radu Molnar și Oana Țoiu la începutul sesiunii parlamentare, a fost propus să susțină campania de vaccinare și încă de acum două luni Comitetul Economic și Social, unde sunt prezente confederațiile patronale și sindicale, au dat aviz pozitiv inițiativei legislative. Ultimele zile arată, o dată în plus, de ce este necesară adoptarea lui și aplicarea cât mai rapidă a acestei măsuri de sprijin. Buna organizare a campaniei de vaccinare, în ceea ce privește disponibilitatea vaccinului și eforturile personalului medical, a întâlnit o încetinire îngrijorătoare a cererii și suntem în situația în care sunt necesare elemente suplimentare de încurajare. De asemenea considerăm că părinții au dreptul de a-și însoți copiii minori la vaccinare oricând are loc acesta, fie în unitatea școlară sau la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare.

USR PLUS își exprimă acum convingerea că, în contextul punctului de vedere favorabil exprimat de Guvern, proiectul va fi adoptat astăzi în Camera Deputaților.

Este esențială sprijinirea campaniei de vaccinare și intrarea în vigoare cât mai rapidă a măsurilor de stimulare a vaccinării, mai ales că cifrele ultimelor săptămâni creionează un peisaj sumbru.

Putem inversa trendul dacă întreaga clasă politică pune umărul la sprijinirea campaniei de vaccinare. Doar așa va crește numărul celor protejați în fața bolii și vom învinge pandemia, doar așa vom putea reveni la normalitate.