(i)Evaluarea lui Tudorel Toader după doi ani la Ministerul Justiției

Tudorel Toader a prezentat astăzi raportul celor doi ani de activitate la Ministerul Justiției. De fapt, realizările sale sunt cele de mai jos. În tot acest timp a preferat să fie avocatul infractorilor și a îndeplinit toate ordinele lui Liviu Dragnea în speranța că-l va scăpa de condamnările penale.

A șubrezit justiția în fel și chip prin modificarea Legilor Justiției și Codurilor Penale, prin ignorarea recomandărilor GRECO și ale Comisiei de la Veneția. Nu a luat nicio măsură pentru a opri efectele legii recursului compensatoriu prin care au fost eliberați peste 14.000 de infractori, deși a recunoscut că sunt probleme în lege și a declarat că va da ordonanță de urgență.

Tot în timpul mandatului său, magistrații și procurorii au ieșit în stradă pentru a trage un semnal de alarmă asupra efectelor grave ale modificărilor din justiție și a luat decizii fără să se consulte cu aceștia. De asemenea, a tras sforile pentru a o înlocui pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA și a executat ordinul lui Dragnea de a începe revocarea lui Augustin Lazăr, bazat pe un raport cu titluri din știri.

La doi ani de activitate, Tudorel Toader se poate lăuda doar cu titlul de cel mai servil ministru al justiției după Revoluție și ministrul care a anulat toate eforturile făcute de România în lupta împotriva corupției în ultimul deceniu.
#FaraPenali