În timp ce partidele tradiționale mimează public

usr galati

În timp ce partidele tradiționale mimează public că susțin ideea depolitizării managementului spitalelor, tot mai multe fapte arată exact contrariul.

Despre contractul de peste 8 milioane de lei acordat prin negociere directă, de ASSMB, la doar trei zile după alegerile locale, unei firme cu un singur angajat, firmă care până mai ieri încerca să distribuie sucuri, a vorbit în conferința USR PLUS de astăzi Vlad Voiculescu, viceprimar al Capitalei și fost ministru al Sănătății.

Dar, nu este nici pe departe singurul contract pe sume consistente încheiat, în ultima perioadă, de Spitalul Colentina, al cărui manager, Remus Mihalcea, a fost racolat de PSD și figurează pe un loc eligibil pe lista PSD Argeș pentru Camera Deputaților.

Doar în ultima săptămână, au fost publicat în SEAP șase contracte încheiate de spital, prin negociere fără publicare prealabilă, cu diferite firme. S-au cumpărat echipamente de protecție și materiale sanitare, iar sumele per contract variază între 39.000 lei și 529.000 lei. Anterior, pe 30 octombrie, a mai fost publicat un contract similar, pentru servicii de curățenie interioară și dezinfecție, în valoare de 1,28 milioane lei. Pe 23 octombrie, au fost publicate alte cinci contracte, tot prin negociere, printre care unul pentru reamenajare spații medicale-grupuri sanitare și saloane, în valoare de 961.870 lei, iar altul pentru materiale sanitare de unică folosință, în valoare de 692.700 lei.

Lista este, evident, mult mai lungă, dar exemplele de mai sus ne arată foarte limpede de ce vechea clasă politică nu are niciun interes real să facă depolitizarea sistemului de sănătate. Cum nu are vreun interes nici în depolitizarea Educației sau a vreunui alt domeniu sensibil.