Încă o filială USR în Galați: USR Tuluceşti!

usr galati
Încă o filială USR în Galați: USR Tuluceşti!
Tuluceşti: 7.600 de locuitori, 319 agenți economici cu 370 de salariați.
De acum, și cu cea mai nouă filială USR.
După sutele de voturi obținute la alegerile europarlamentare și prezidențiale, grupul de inițiativă al USR Tuluceşti constituie filiala USR și se pregătește pentru alegerile locale și parlamentare.
Cristian Popescu, președinte USR Tuluceşti: “Comuna noastră are avantajul că este aproape de oraș dar acest avantaj a fost fructificat, până acum, mai degrabă de economia privată din Galați decât de primăria Tuluceşti, în folosul locuitorilor.
Cel mai mare investitor în Tuluceşti rămâne microbuzul de Italia sau convenția de Galați. Iar marile investiții publice în comună se lasă așteptate pentru că primăria Tuluceşti are probleme mult mai importante: în primul rând, costuri de salarizare mari. Gândiți-va că fiecare locuitor al comunei plătește anual 247 de lei pentru cheltuielile de personal ale primăriei. Mai mult decât, de exemplu, la Pechea ( 191 lei ) sau chiar la Matca ( 225 lei ).
E foarte important! Toate taxele și impozitele locale plătite de tuluceşteni nu pot asigura salariile în primărie. În bugetul pe 2020, cheltuielile de personal sunt de 1,8 milioane de lei iar banii strânși din impozitele și taxele pe proprietate, clădiri, terenuri și mașini abia ajung la 1,4 milioane.
Tuluceştiul nu este singura comună din Galați aflată în situația asta dar este printre puținele care pot rezolva problema repede. Nu doar prin restructurarea activității în primărie ci și prin încurajarea investițiilor private în comună. Suntem suficient de aproape de oraș pentru a ne conecta mult mai bine de viața economică gălățeană.
Noi ne vom lupta pentru coeziune administrativă: singur, Tulucestiul, nu face față. Coeziunea socială cu Galațiul există. Oamenii au făcut să meargă legăturile personale, directe și cu orașul și cu Europa. Asta trebuie să facă și primăria Tuluceşti, să aducă, prin Galați, tot ce poate oferi Europa mai bun.
Asta va face USR Tuluceşti!”