Încă o zi în care partidele politice au lucrat în Parlament în interesul mafiei de mediu!

usr galati

Legea privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică depusă de PSD, a fost votată, azi, în Parlament. O lege abuzivă care va distruge râurile din țară, scrisă cu dedicație pentru mafia de microhidrocentrale din România.

Ce presupune legea concret? Va permite să se dea acord de mediu pentru construcții hidroenergetice inclusiv în situațiile în care există impact negativ semnificativ asupra ariilor naturale protejate. O lege cu un potențial devastator pentru mediul înconjurător și habitatele naturale.

În plus, încalcă în mod flagrant directive europene și decizii ale Curții de Justiție a Uniunii Europene. Amintim că mafia microhidrocentralelor a distrus o parte din râuri și astfel am ajuns în procedură de infringement. Argumentul PSD că nu se pot construi hidrocentrale în absența legii actuale este fals. Se pot construi și, totodată, să se respecte mediul.

USR a venit cu soluție.

Cum ar fi putut fi corectată legea? USR a depus un amendament însă Florin Iordache nici nu i-a dat dreptul lui Stelian Ion să-l susțină. Soluția USR elimina partea nocivă din lege care se referea la distrugerea râurilor, în cazul în care construcțiile hidrotehnice ar fi aprobate fără discernământ și, automat, cu impact negativ major asupra mediului.

Cu amendamentul USR s-ar fi salvat ce a mai rămas din râurile României pentru a transmite mai departe, viitoarelor generații, un mediu sănătos!

Alfred Simons (PSD) a dus discuția în derizoriu și a declarat, astăzi, în dispreț față de mediu, că trebuie să fie importanți oamenii și nu castorii. În ziua de astăzi este o dovadă de superficialitate și ignoranță totală să privim bunăstarea oamenilor exluzând-o pe cea a habitatelor naturale. De ce, s-ar putea întreba PSD? Pentru că sunt în strânsă legătură. Inclusiv pandemia prin care trecem în aceste vremuri este o consecință a invadării habitatelor naturale, potrivit specialiștilor.

Dar nu ne putem aștepta de la parlamentarii PSD să aibă gânduri și viziuni complexe. Pentru ei banul contează. Să le iasă bani din șpăgile de la mafia de mediu.

USR va ataca la Curtea Constituțională acest proiect nociv care va distruge râurile și habitatele naturale din țara noastră.