USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Incompetența costă vieți!

Incompetența costă vieți!
Testarea este un instrument strategic într-o criză epidemiologică, nu un instrument politic populist!
Demisia ministrului Sănătății trebuie urmată de un plan de măsuri de urgență pentru protejarea spitalelor, implementarea strictă a protocoalelor medicale și dotarea corespunzătoare a doctorilor și cadrelor medicale cu echipamente de protecție.
Criza medicală nu se rezolvă cu declarații politice populiste precum „vom testa tot Bucureștiul!”.
Această declarație, întărită și de Nelu Tătaru, secretar de stat și noua propunere de ministru al Sănătății, este o ofensă adusă oricărei rațiuni medicale și nu o strategie destinată controlului epidemiei.
În România, din cauza acestei frenezii a măsurilor negândite, COVID-19 tinde să devină din ce în ce mai mult o infecție nosocomială.
Testarea în masă în condițiile distanțării sociale extinse este un non-sens. Măsurile de izolare tocmai de aceea au fost impuse – să scădem transmiterea virusului de la om la om. Nu avem în acest moment nici capacitatea logistică și nici organizarea necesară implementării măsurii în timp util.
Bunul-simț epidemiologic ne îndeamnă să testăm periodic, zilnic chiar, câte un mic eșantion de cadre medicale din fiecare spital, pe lângă contactele involuntare ale pacienților diagnosticați prea târziu. Peste 15% dintre persoanele depistate pozitiv în România sunt cadre medicale.
Trebuie să testăm, de asemenea, toți pacienții cu suspiciune clinică de COVID-19, precum şi familiile personalului medical din spitale.
O strategie mult mai eficientă ar fi să testăm periodic inclusiv persoanele care pot fi vectori involuntari de infecție – șoferi RATB, vatmani, farmaciști, persoanele care lucrează în magazinele alimentare – interfața cu persoanele vulnerabile în această perioadă.
Cerem Guvernului coerență şi competență în această perioadă de criză!

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.