usr galati

Inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției „Fără penali în funcții publice” va intra, în sfârșit, în dezbaterea Camerei Deputaților în sesiunea extraordinară din prima jumătate a lunii iulie.

Sperăm să nu fie doar un exercițiu de imagine așa cum s-a întâmplat și cu proiectele USR privind pensiile speciale. Și, totodată, sperăm ca scopul inițiativei cetățenești să nu fie deturnat prin contopirea proiectului cu alte proiecte PSD și PNL sau, și mai grav, să îi fie aduse modificări care să-l facă neconstituțional.

Introducerea în dezbatere a „Fără penali în funcții publice” vine la mai bine de un an de la depunere și după un șir interminabil de solicitări formulate de parlamentarii USR.

Inițiativa, pentru care au semnat peste 1 milion de români, este înregistrată la Camera Deputaților încă din luna mai 2019, după ce a primit undă verde de la Curtea Constituțională.

A fost blocată sistematic, însă, pentru că partidele aparținând vechii clase politice nu au interesul să fie adoptată o măsură prin care scena politică să fie curățată de corupți condamnați definitiv.

A venit vremea să le spunem răspicat că fără hoție ajungem departe!