Întrevedere cu preşedintele Comisiei de securitate naţională, apărare şi ordine publică din Parlamentul Republicii Moldova, Roman Boţan

Luni, 30 octombrie, la sediul M.Ap.N., a avut loc o întrevedere cu preşedintele Comisiei de securitate naţională, apărare şi ordine publică din Parlamentul Republicii Moldova, Roman Boţan.
Agenda discuţiilor a inclus subiecte referitoare la colaborarea bilaterală în domeniul apărării, precum şi cooperarea în context UE şi NATO.
Totodată, s-au schimbat opinii cu privire la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, afirmând interesul comun de asigurare a stabilităţii pe întreg flancul estic al Alianţei şi în vecinătatea imediată.

“În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților, împreună cu alți colegi, am fost onorat să mă întâlnesc cu delegația de parlamentari ai Comisiei pentru securitate națională, apărare și ordine publică din Parlamentul Republicii Moldova, condusă de dl. Roman Boțan, președintele Comisiei, dl. Eugen Carpov, vicepreședintele Comisiei și dl. Eugeniu Nichiforciuc, secretarul Comisiei și cu Excelența Sa dl. Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România.

Atât la întâlnirea parlamentară, cât și la cea cu Ministrul Apărării Naționale, dl. Mihai Fifor, am reiterat sprijinul ferm pentru menținerea stabilității interne a Republicii Moldova precum și parteneriatul continuu pentru colaborarea bilaterală în domeniul apărării şi cooperarea în cadrul parcursului european şi integrării în structurile NATO”, declară deputatul USR Galați, Bogdan Rodeanu.