Membrii Alianței USR PLUS Galați au fost alături de Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, în caravana strângerii de semnături în județul Galați.

Dan Barna a discutat cu gălățenii, și a constatat ceea ce spunem cu toții: că atât orașul, cât și județul Galați au un potențial uriaș de dezvoltare economică, însă administrația publică a rămas cu mult în urmă și doar o conducere locală USR PLUS poate ajuta Galațiul să-și depășească actuala condiție.

“Am fost în vizită la șantierul naval Damen. O companie -exemplu- a faptului că se poate și în România, că există inițiativă, că oamenii vor să muncească, că există oameni care își doresc o țară care să semene cu ce este în afară.” – Dan Barna

În cea de a doua zi, caravana a ajuns în zona Matca-Tecuci, unde am stat de vorba de agricultorii de acolo. Am văzut că și cei din mediul rural își spun speranța în noi și că își doresc schimbarea!

” În România, sectorul agricol este dominat de agricultură de subzistență, acest lucru se vede și în comuna Matca din județul Galați. Țăranii întâlniți la piață își vând legumele pe bani puțini și cu greu reușesc să-și acopere investiția făcută de-a lungul anului.

Am convingerea că o nouă clasă politică la conducerea și guvernarea țării poate îmbunătăți soarta milioanelor de români din mediul rural, în special a fermierilor mici și mijlocii. Soluțiile pentru o agricultură sustenabilă trebuie să meargă în direcția facilitării investițiilor private în agricultură și a ușurării interacțiunii cu instituțiile statului pentru ca țăranii români să simtă că rezultatul muncii lor este pe măsura investițiilor și al efortului depus pe câmpuri. ” – Dan Barna

Vechea clasă politică și-a terminat combustibilul, avem nevoie de oameni implicați și activi ai societății. Credem că România poate fi o țară în care să ne găsim fericirea, iar Galațiul este un oraș cu un spirit civic care renaște.
Alianța USR PLUS are resursa umană și energia de a schimba lucrurile în Galați!

Până pe 18 septembrie, membrii Alianței USR-PLUS Galați vor fi prezenți în stradă pentru a strânge cele 200.000 de semnături necesare la nivel național, pentru ca Dan Barna să poată candida!

#DanBarnaPresedinte
#AliantaUSRPLUS