Mita pentru Partidul Social Democrat nu este corupție, este stil de viață

Deputat USR, Claudiu Nasui: “România a fost furată zeci de ani, motiv pentru care acum nu avem autostrăzi, nu avem infrastructură de bază, nu avem parte de servicii pentru care cotizăm.

Acest lucru este cu atât mai grav cu cât partidul de guvernământ nu numai că tolerează, dar chiar găsește scuze și explicații pentru mită și corupție.

Premierul României, doamna Dăncilă, explică la Bruxelles cum e absolut normal să mulțumești cuiva pentru servicii cu o atenție. Oare nu e îndeajuns că le plătim cu vârf și îndesat din taxele și impozitele pe care ni le oprește statul?

Am dori șă îi amintim doamnei premier de articolele 289, 290 si 291 din Noul Cod Penal. Mai jos este primul din acestea:

”Fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta.” “