Ne-a trimis şefu’ să montăm rastelul de bicicleta

“Ne-a trimis şefu’ să montăm rastelul de bicicleta, l-am montat.”

Aşa arată o primărie a banilor, nu a oamenilor: ca Primăria PSD Galați. O Primărie care lucrează ”pentru șefi”, cu toate că e plătită din bani publici. Din banii oamenilor de care ar trebui să-i pese.
Da, e nevoie de rasteluri pentru parcat biciclete. Inclusiv pe Faleza Dunării.

Dar, în ciuda necesității, rastelurile pentru parcat bicicletele nu trebuie puse de-a curmezişul aleii pietonale sau chiar pe pista de bicicliști. Nici nu trebuie să fie toate de aceeași dimensiune. Nici nu adaptăm spațiul public, la un caiet de sarcini făcut, din start, prost. Nici nu trebuie cumpărate după ureche, pentru a da impresia că ”se lucrează”.

Sistemele de parking pentru biciclete au costat 946 de lei bucata. Inutil să spunem că, la o simplă căutare, am găsit un model identic, dar cu 107 lei mai ieftin.
Aşa a lucrat mereu administraţia PSD Galaţi: cetățenii sunt cei care trebuie să se adapteze, pentru că primăria PSD Galaţi nu poate, nu vrea şi nici nu ştie să lucreze în folosul cetățenilor.

Rugăm Primăria PSD să facă un efort şi să regândească proiectul de modernizare a Falezei Dunării. Faleza trebuie să fie un spatiu de recreere, nu un muzeu al ororilor administrative.
Nu trebuie să fie (încă) un exemplu de ”las-o, că merge şi așa”. Pentru că da, ”merge”, dar merge (în continuare) pe banii noștri. Cheltuiți degeaba, fără cap.

#VoceaTaÎnConsiliulLocal!