Noua lege a pensiilor, o înșelătorie marca PSD-ALDE

PSD-ALDE promit mai mulți bani pensionarilor, dar nu spun că banii provin din împrumuturi scumpe pe care le vor plăti copiii și nepoții lor.

USR nu este împotriva creșterii pensiilor, dar nu ne putem împrumuta la nesfârșit amanetând generațiile viitoare cu intenția de a folosi în scop electoral fondul de pensii și pensionarii. Creșterile de pensii trebuie bazate pe banii colectați, nu pe triplarea deficitului fondului de pensii.

Practic, cheltuielile cu pensiile publice vor crește cu peste 40 de miliarde de lei în 2022, față de momentul actual, în timp ce veniturile fondului de pensii se vor diminua din cauza numărului în scădere a tinerilor care se nasc și lucrează în România.

Această nouă lege a pensiilor trebuia să rezolve inechitățile din sistem, dar PSD-ALDE au refuzat eliminarea pensiilor speciale. Românii vor continua să plătească taxe pentru pensiile de peste 10.000 lei ale parlamentarilor, în timp ce milioane de români vor avea în continuare pensii sub 1000 de lei.

USR nu a participat la înșelătoria pe care PSD-ALDE au pus-o la cale prin această lege a pensiilor și s-a abținut de la acest vot. Legea e plină de probleme de neconstituționalitate pe care vom fi nevoiți să le corectăm înainte de intrarea în vigoare a legii.

sursa: usr.ro