usr galati

O comparație între doi dintre noii membri ai Colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării: Horia Grama (PSD) – Cătălina Olteanu (USR).

Sloganul pesedist „partidul ne-a făcut ce suntem astăzi fiecare dintre noi” se aplică perfect și în cazul lui Horia Grama, inginerul mecanic învestit marți să se ocupe, în următorii cinci ani, de combaterea discriminării în România.

În 2016, fostul prefect nu a mai prins un alt treilea mandat de parlamentar, dar PSD, pentru serviciile aduse – partidului, nu cetățenilor, bineînțeles -, l-a recompensat cu șefia Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive. Evident, nu-l recomanda experiența pentru o asemenea funcție, dar la PSD acest „amănunt” nu a contat vreodată.

Cum în decembrie 2019, Horia Grama a fost demis, era nevoie acum de o nouă sinecură și ea a apărut odată cu posturile libere de la CNCD, unde acesta va avea rang de secretar de stat, cu un salariu de bază de circa 16.000 de lei pe lună și dreptul de a-și deconta cheltuieli de cazare la RA-APPS în limita a 55.000 de lei pe an. Păi, în aceste condiții, cum să nu se grăbească să scrie „î-mi depun candidatura”?

Spre comparație, Cătălina Olteanu (https://bit.ly/2NJygPv), propusă de USR pentru a fi membru în Colegiul director al CNCD, se ocupă de peste 8 ani fix cu apărarea drepturilor omului și combaterea discriminării, având la activ zeci de programe pe tema educației în rândul copiilor aparținând grupurilor vulnerabile ca modalitate de reușită în viață, implicării în comunitate, creșterii stimei de sine și incluziunii sociale a romilor.

Instituțiile statului nu trebuie să mai fie populate nici cu socri, fini, soți și soții, nici cu tot felul de cărători de genți, ci cu profesioniști în domeniu. Noi asta facem și așteptăm să facă și celelalte partide. Altfel, românii le vor împinge, prin vot, la marginea scenei politice!