USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Oameni ca tine, schimbă Galaţiul în bine!

usr galati

Oameni ca tine, schimbă Galaţiul în bine! Daniela Șarpe, candidează pentru Consiliul Local Galați, din partea Alianței USR-PLUS.

Sunt de profesie economist, am absolvit facultatea de Cibernetică economică la A.S.E București, iar viața mea profesională acoperă 30 de ani de profesorat în învățământul superior, în domeniul Economie, perioadă în care am parcurs toate etapele carierei universitare (de la asistent la profesor universitar), în cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați. De mai bine de 20 de ani, sunt și profesor invitat al Universității Paris Est Creteil, susținând prelegeri în domeniul gestiunii activității IMM-urilor.

Aparte de activitatea de cadru didactic universitar, am participat la implementarea a numeroase proiecte cu finanțare europeană, în domenii ce vizează dezvoltarea abilităților antreprenoriale, consilierea vocațională sau politicile incluzive, de susținere a integrării în societate a persoanelor cu dizabilități.

Toate aceste experiențe, oarecum în afara responsabilităților clasice de cadru didactic universitar, mi-au dat ocazia implicării în rezolvarea unor probleme cărora societatea, prin decidenții ei, încearcă să le găsească soluții, fondurile europene facilitând acest demers.

În cadrul universității am deținut, pentru 12 ani consecutiv, poziții de conducere de la Prodecan si Decan al Facultății de Științe Economice, la Prorector al Universității, fiind mereu un om de echipă și încercând să fiu utilă în tot ceea ce a insemnat dezvoltarea instituțională și racordarea universității la viața economică și socială a Galațiului.

Vin în acest construct politic cu plusul meu de competență în materia științelor economice, cu viziunea privind dezvoltarea integrată a orașului Galați și cu entuziasmul temperat al omului ce apreciază rigoarea, corectitudinea și lucrul bine făcut, alăturându-mă echipei de consilieri din partea #AlianțaUSRPLUS la Primăria Galați.

Pornind de la documentul programatic care este #ManifestulPLUS, o bună guvernare la nivel local trebuie să aplice principiile responsabilității față de oameni, transparența în politicile publice și deciziile economice avizate.

Baza acțiunilor mele în calitate de consilier local Galați este dată de direcțiile exprimate în Programul politic al #PLUS – Proiectul „România posibilă” – la capitolele:
– România verde – Pactul ecologic pentru dezvoltare durabilă – problematica legată de Mediu, valori și resurse naturale
– România creativă și educată – problematicile legate de Patrimoniu și cultură și de Educație și noi tehnologii
– România muncii și a competitivității – Antreprenoriat și liberă inițiativă

Acestea, în esență, reprezintă liniile directoare ale abordării mele în prezentarea propriei candidaturi pentru poziția de consilier local Galați.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.