Pandemia provocată de noul coronavirus ne-a subliniat

usr galati

Pandemia provocată de noul coronavirus ne-a subliniat, dacă mai era nevoie, cât de important este accesul la internet pentru toți cei implicați în sistemul de învățământ. Din toamnă, odată cu noul an școlar, măcar problema internetului în școli va fi rezolvată datorită propunerii USR prin care primarii sunt obligați să asigure accesul la internet pentru toate școlile din localitatea lor.

Propunerea a fost formulată de deputata USR Cristina Iurișniți plecând, pe de o parte, de la ideea că autoritățile locale sunt răspunzătoare de dotarea școlilor în care trebuie să învețe copiii noștri, iar pe de altă parte, de la realitatea că învățământul online va fi și în continuare deosebit de important și că avem încă multe școli care nu sunt conectate la rețeaua de internet, drept pentru care ideea ca unii copii să fie prezenți, iar ceilalți să urmărească de acasă cursurile pare în cel mai bun caz o glumă bună.

Propunerea adoptată astăzi este doar una din cele avansate de USR pentru ca activitatea școlară să poată fi reluată în toamnă în condiții de siguranță pentru elevi, cadre didactice și, implicit, părinți.

Printre ele, implementarea unui sistem hibrid de educație, sprijinirea elevilor care au nevoie de recuperarea pregătirii școlare și demararea susținută a racordării școlilor și grădinițelor la apă curentă, construirea toaletelor acolo unde nu există. Mai multe detalii: https://bit.ly/307DECQ