USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Parchetul European (EPPO) devine funcțional în România!

Parchetul European (EPPO) devine funcțional în România! Senatorii USR PLUS au votat în unanimitate proiectul de lege ce privea Regulamentului (UE) 2017/1.939 al Consiliului din 12 octombrie 2017. Astfel, parchetul condus de Laura Codruța Kovesi poate să investigheze infracțiunile cu fonduri europene și în România.

Cum era de așteptat, PSD a votat ÎMPOTRIVĂ, încercând să mai facă încă o dată scut în jurul penalilor și să îi protejeze pe cei care au fraudat fonduri europene.

Țara noastră era vizată de o procedură de infringement din partea Comisiei Europene pentru neîndeplinirea obligației de a comunica transpunerea normelor UE în legislația națională privind combaterea fraudelor cu fonduri europene și care afectează interesele financiare ale Uniunii.

Luând cuvântul în timpul dezbaterilor, senatoarea USR PLUS Simona Spătaru, vice-președinta comisiei Juridice din Senat a arătat că fraudarea fondurilor ne-a afectat economia, societatea și capacitatea de dezvoltare:

„Prin această lege contribuim la crearea unor proceduri comune de combatere a infracțiunilor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii și, implicit, ale noastre. Parchetul European va elimina din dificultățile existente în anchetarea corupției și fraudei de nivel înalt aplicând o procedură unitară rezultată din experiența acumulată de toate statele membre UE în lupta anti-corupție și a infracționalității trans-frontaliere”

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.