Plan de relansare la nivel european

Plan de relansare la nivel european, 33 de miliarde de euro pentru România!

România va primi aproximativ 33 de miliarde de euro prin intermediul Planului european de relansare, fiind al șaptelea beneficiar între statele membre ale UE. Pe lângă aceste fonduri speciale de relansare, țara noastră va beneficia și de fonduri consistente prin intermediul programelor din Cadrul Financiar Multianual care urmează să fie negociat.

Aceasta reprezintă o oportunitate importanta pentru ca România să își întărească economia profitând de tranziția ecologică și digitală, să își dezvolte infrastructura și să crească nivelul de trai. Însă pentru a profita de aceste oportunități este nevoie de viziune și de profesionalism din partea autorităților române.

De aceea, Alianța USR PLUS solicită Guvernului să înceapă fără întârziere pregătirile pentru a putea gestiona în mod eficient aceste programe și pachete de finanțare pe baza unor planuri reale de reforme, delegația USR PLUS în Parlamentul European rămânând un partener în acest proces.