Primăria Galați asfaltează “de zor” o stradă greșită!

Ca să întelegeți cu câtă de indolență lucrează primăria PSD Galați: deși trebuiau să asfalteze strada George Enescu, lucrează pe strada Alexandru Ioan Cuza.

Așa se întâmplă atunci când nu scoți nasul din birou!

Iată despre ce este vorba: conform contractului 56998/ 4.07.2018, primăria derulează lucrări de modernizare a 9 străzi din Valea Orașului. Le derulează stând, pentru că pe 8 străzi nu au făcut nimic iar pe a 9-a au început asta toamnă și de atunci și până acum stau. Iar muncitorii și utilajele se văd din ce în ce mai rar. Vineri, 22 martie, ora 12, când am verificat, la fața locului nu era nimeni.

Însă șantierul este pe strada Alexandru Ioan Cuza, segmentul dinspre intersecția cu strada George Enescu. Segmentul în lucru de pe strada Alexandru Ioan Cuza NU este cuprins în anunțurile primăriei însă este inclus în proiectul atașat caietului de sarcini CA FIIND STRADA GEORGE ENESCU.

Să înțeleagă și conducerea primăriei PSD Galați: pe o stradă nu pot exista două case cu același număr: numărul 14 de pe strada George Enescu este la intersecția cu strada Dogăriei iar numărul 14 de pe strada Alexandru Ioan Cuza este la intersecția cu strada Egalității. Sunt numere diferite, case diferite, străzi diferite dar primăria PSD Galați vrea să ne facă să credem că e una și aceeași stradă, una și aceeași casă.

Mai mult: strada Alexandru Ioan Cuza începe de la intersecția cu strada George Enescu iar numerotația caselor începe de pe partea dreaptă, așa cum este și normal, cu numărul 2. Scrie și pe ușă: strada Alexandru Ioan Cuza numărul 2.

Dar primăria PSD Galați lucrează de zor pentru că ei cred că acolo este strada George Enescu.

Și mai mult: segmentul de stradă este inclus în desenul proiectului a fi George Enescu. Asta chiar în proiect!

Nu putem să dăm vina pe muncitori. Adevăratul Dorel e în primărie. Pentru că dacă și primăria și proiectantul au suprapus strada George Enescu peste strada Alexandru Ioan Cuza asta înseamnă că nu au fost niciodată acolo și au lucrat, cum se spune, doar din hârtii, fără să vadă care este situația din teren.

Dacă ar fi fost, ar fi văzut ce am văzut și noi și vă arătăm și dumneavoastră.

Dacă pe poarta omului scrie mare și clar “strada Alexandru Ioan Cuza” nu poți să hotărăști din birou că acolo este strada George Enescu!

Am întrebat oamenii ce stradă este și au răspuns: Alexandru Ioan Cuza. Noi le-am arătat desenul din caietul de sarcini. Dumnealor ne-au arătat buletinele. Acolo este strada Alexandru Ioan Cuza, nu George Enescu!

Mai mult, segmentul respectiv al străzii Alexandru Ioan Cuza este arondat secției de votare numărul 44, de la Școala Generală  24, așa cum scrie inclusiv în documentele primăriei: “Alexandru Ioan Cuza, numere pare de la 2 la 28 și impare de la 1 la 17”!

Repet: asta se întâmplă atunci când orașul este administrat din birou!

Și să nu îndrăznească să dea vina pe proiectant ( dar are și proiectantul responsabilitatea sa ) pentru că asta ar însemna că nimeni din primărie nu a verificat documentația dată de proiectant!

Să fim bine înțeleși: ȘI STRADA ALEXANDRU IOAN CUZA TREBUIA MODERNIZATĂ. Carosabilul era făcut din pietre de râu, de acum 150 de ani! Clar, și acolo trebuiau făcute lucrări de modernizare.

Dar nu putem fi mulțumiți cu o abordare de genul “bine că se face, nu are importanță cum se numeste strada, nu are importanță dacă asfaltează 200 de metri mai la stânga sau mai la dreapta, important este că se face”.

Nu, într-o administrație europeană, în care competența trebuie să primeze, “abateri” de la realitate de genului celei descrise, confuzii între străzi, sunt INTERZISE.

Pentru că, și asta este cu adevărat grav: primăria PSD Galați însăși a recunoscut că strada Alexandru Ioan Cuza trebuie modernizată ÎN ÎNTREGIME, drept pentru care, în anul 2017, Consiliul Local Galați a votat o hotârare prin care aproba devizul general și memoriul tehnic pentru modernizarea străzii Alexandru Ioan Cuza ÎN ÎNTREGIMEA SA, inclusiv segmentul de stradă inclus în lucrările plătite prin contractul de modernizare a 9 străzi din Valea Orașului.

Este vorba despre toți cei 1.330 de metri ai străzii Alexandru Ioan Cuza.

Iar aici se pune problema: cei aproximativ 200 de metri pe care se lucrează acum se păstrează sau nu în calculele făcute de primărie pentru modernizarea străzii Alexandru Ioan Cuza? Adică, indicatorii tehnico economici APROBAȚI rămân așa, chiar dacă situația din teren s-a modificat între timp? Vorbim totuși de o “abatere” de aproximativ 15%!

Hei, nu cumva vreți să modernizați strada de două ori?

Știu, e greu de făcut așa ceva. Pentru că un contractor face lucrarea acum iar un altul doar o va contracta în viitor.

Reformulăm: NU CUMVA VREȚI SĂ PLĂTIȚI DE DOUĂ ORI ACEEAȘI LUCRARE?

În consecință, cerem public Consiliului Local Galați să modifice Hotărârea 474/ 25.09.2017, privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectiul “modernizare strada Al I Cuza”, pentru că din valoare de 9.188.394 lei aprobata pentru cei 1.330 metri liniari este OBLIGATORIU să fie scăzută suma cheltuită cu modernizarea segmentului din strada Alexandru Ioan Cuza pe care Primăria PSD Galați zice că este strada George Enescu dar nu e deloc așa.

Așa administrează PSD și Galațiul și România.

Dacă până acum am reușit să îi demascăm în Parlament, din 26 mai vom putea, cu sprijinul dumneavoastră, să îi oprim în Parlamentul European iar din 2020, cu siguranță, vom stopa aceste aberații și din Consiliul Local Galați.

USR Galați

www.usr-galati.ro