USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Primăria PSD Galaţi abandonează Valea Oraşului!

Sunt 9 străduţe din Valea Oraşului care aşteaptă canalizare, asfalt şi iluminat public modernizat.

Primăria PSD Galaţi a organizat licitaţia şi a atribuit contractul pentru lucrări, în valoare de 5,3 milioane de lei ÎNCĂ DIN IULIE 2018!

Amplasamentul a fost predat constructorilor ÎNCĂ DIN 9 AUGUST 2018!

Termenul prevăzut pentru lucrări a fost de 12 luni. Lucrările ar fi trebuit să fie gata peste exact o lună.

NICI NU AU ÎNCEPUT!

Adică, au început, dar au început să lucreze pe strada greşită. Detalii găsiţi aici: https://usr-galati.ro/primaria-galati-asfalteaza-de-zor-o-strada-gresita/

Între timp, strada greşită a rămas, nici primăria nu a plecat nicăieri dar a dispărut zorul.

Am verificat situaţia la faţa locului, pe toate cele 9 strădute din port: nici picior de muncitor, nici piuliţă de utilaj. NIMENI. Abandon total.

Ce trebuiau să facă într-un an şi mai au timp doar o lună? Cităm din caietul de sarcini:
Prin proiect se prevede: • înlocuire/ introducere reţea apă pe str. G Enescu, str. Plevnei, str. Spaniolă, str. Decebal, str. Vadu Carabuş, str. Olteniţei, str. Vămii, str. Siretului, str. Leului; • înlocuire/ introducere reţea canalizare pe străzile Plevnei şi Siretului; • branşamente apă-canalizare până la limita de proprietate; • reabilitarea carosabilului cu asfalt; • reabilitarea trotuarelor; • modernizarea iluminatului public prin înlocuirea stâlpilor, acolo unde este cazul şi montarea corpurilor de iluminat cu LED noi.

5,3 milioane de lei pentru modernizarea unor străduţe care, la un loc, au exact 1.136 de metri!

Nu pot fi decat 3 motive pentru care primăria PSD Galaţi i-a abandonat pe gălăţenii din Valea Oraşului. Toate 3, extrem de grave: ori constructorii au mari probleme financiare, ceea ce contrazice teza oficială a PSD cum că economia merge de duduie, ori primăria PSD a rămas fără bani, ceea ce contrazice teza oficială a PSD cum că economia locală merge bine.

Sau, ţinând cont că pe străduţele lăsate de primăria PSD Galaţi fără canalizare şi asfalt nu locuiesc mai mult de 200 de gălăţeni, PSD Galaţi prefer să piardă voturile acestora ca să direcţioneze banii pentru alte lucrări sau poate chiar pentru fondul de salarii din primărie.

Ar fi meschin. Nu ai voie să ţii oamenii ca în urmă cu 150 de ani chiar dacă impozitele percepute sunt ceva mai mici ( este zona de impozitare C ) decât în restul oraşului.

Sunt 11 luni de cand a fost atribuit contractul. Sunt 3 luni de când nu a mai fost văzut niciun muncitor şi niciun utilaj.

Primăria PSD Galaţi a făcut ceva foarte grav: a minţit oamenii. Şi nu ai voie să minţi oamenii. Au anunţat lucrarea, au şi fost văzuţi muncitori lucrând ( e drept, pe strada greşită, dar erau ), după care primăria PSD Galaţi a dat gălăţenilor … nimic.

#nimic

#ajunge

USR GALAȚI

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.