Primăria PSD Galaţi betonează în neştire şi în dispreţ nu doar faţă de opinia publică ci şi faţă de propriul cuvant!

Aşa arată copacii din Parcul de la Spicu. Betonaţi până la rădăcină!

Primăria PSD Galaţi pretinde că ceea ce vedeţi se numeşte “modernizare” şi că, în Occident, copacii din parcuri se betonează până la rădăcină deci aşa trebuie să facem şi la Galaţi.

Minciuna primăriei PSD Galati este “beton”: este o minciună dublă.

1) În Uniunea Europeană NU EXISTĂ parcuri transformate prin betonare în piaţete!

2) La începutul lunii mai, reprezentanţi ai primăriei PSD Galaţi au afirmat, în cotidianul Viaţa Liberă, că “pentru arborii din pavimente se vor monta grile de protecţie de 1,0 – 1,2 m fiecare, astfel încât FIECARE DINTRE ACEŞTI ARBORI va beneficia de aproximativ 1,4 mp de pământ în jurul tulpinii”.

Copacul din fotografie a fost betonat săptămâna trecută. Nu este singurul copac betonat în parcul de la Spicu.

Am măsurat: primăria PSD Galaţi minte!

Copacul din fotografie nu are în jurul tulpinii 1,4 metri pătraţi de pământ ci doar 1 metru pătrat.

Asta înseamnă mai multe lucruri, extrem de grave:

1. Primăria PSD Galaţi minte.

2. În primăria PSD Galaţi există un proiect dar muncitorii de pe şantier lucrează după un proiect diferit. Sau poate chiar după ureche.

3. Primăria PSD Galaţi nu vrea, nu poate şi nu ştie să verifice lucrările publice.

Aşa că am făcut-o noi. Cu ruleta.

Teiul din fotografie are circumferinţa de 3,30 metri. După regulile geometriei coplanare, raza are 0,52 metri iar aria discului de cerc, adică amprenta la sol a copacului, are 0,86 metri pătraţi.

Ţinând cont că la nivelul solului, între copac şi beton sunt doar 25 de centimetri, asta înseamnă că raza alveolei în care este teiul betonat este de de 77 de centimetri iar suprafaţa alveolei ( care include teiul ) este de 1,86 metri pătraţi.
1,86 – 0,86 = 1 metru pătrat.

Asta înseamnă că până la cei 1,4 metri pătraţi promisi pentru fiecare copac din parcul Spicu este cale lungă. Eroarea este de 0,4 metri pătraţi. Dacă este cu “zero virgulă” să nu credeţi că este puţin. Eroarea este de 28%.

Repetăm şi insistăm: vina nu poate fi dată pe muncitori, ca în cazul valonamentelor supraînălţate şi apoi redimensionate!

Dacă au betonat prea mult înseamnă că ori lucrează fără proiect, “din ochi”, ori lucrează pe un proiect diferit.
Şi mai înseamnă că lucrările nu sunt verificate.

Megalomania pesedistă a betonului trebuie să înceteze! Aceste aberatii şi “abateri” vor trebui corectate.

Pe cetăţenii municipiului Galaţi, refacerea îi va costa timp şi bani.

Mesajul pentru primăria PSD Galaţi este clar: oricat v-ar afecta orgoliul, refaceţi lucrarea!

Dacă nu vă pasă şi nu vreţi să respectaţi ce vă cer oamenii pentru parcul de la Spicu, respectaţi-vă măcar propriul cuvant: cel puţin 1,4 metri pătraţi de pământ pentru fiecare copac!

În parcul de la Spicu nu trebuie folosită drujba ci picamerul!

USR Galaţi
www.usr-galati.ro