USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Primăria PSD Galaţi plantează 4 posturi noi care nu se justifică

usr galati
Primăria PSD Galaţi plantează 4 posturi noi care nu se justifică.
 
Este vorba de Compartimentul Achiziţii Publice al CSM Dunărea, unde PSD aduce 4 noi angajați: 2 consilieri, 1 inspector de specialitate şi 1 ”magaziner”.
 
Mai mult, PSD Galați înființează și un post de director adjunct, post sigur și bine plătit, în condițiile în care directorul poate prelua coordonarea Serviciului organizare competiţii, a compartimentelor Marketing şi publicitate, Achiziţii publice şi aprovizionare, Medical şi metodologic.
 
CSM Galaţi a avut, în anul 2020, 117 achiziţii directe. La 3 salariaţi este o medie de 39/an/angajat. Dar 2020 a fost un an cu activitate competiţională haotică din cauza pandemiei.
 
În 2019, când nu exista problema COVID-19, CSM Dunărea Galaţi a derulat pe SEAP 186 achizitii directe. La 3 salariati, este o medie de 62/an/angajat. Asta ar înseamna 1 dosar de achiziţii (şi trei pagini) pe săptămână de angajat. Adică: muncă puțină pe bani frumoși.
 
Rămânem cinstiți: CSM Dunărea nu a avut doar achiziţii din catalogul electronic (achiziţii directe) ci şi 10 licitaţii electronice, pe procedură simplificată.
 
În doi ani: 2019 şi 2020. Media e de una la două luni şi o săptămână!
 
Pentru comparaţie, la Transurb, care chiar nu poate fi dat ca exemplu de eficienţă, cei 5 angajati de la Biroul achiziţii şi patrimoniu au avut în anul 2020 mult mai multă activitate: 754 achiziţii directe, ceea ce înseamnă o medie de 150 dosare de achiziţie/angajat. Doar cele directe.
 
Practic, Primăria Galați poate inventa un post sigur și călduț cu doar două condiții: ștampila pe partidul roșu și lauda de după.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.