Primul pas spre declanșarea alegerilor anticipate a fost făcut

Primul pas spre declanșarea alegerilor anticipate a fost făcut ieri în Parlament, din păcate cu sacrificarea alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Noi, Uniunea Salvăm România, cerem PNL și președintelui Klaus Iohannis să înceapă discuțiile pentru semnarea unui acord politic care să ducă la alegeri anticipate. Am propus acest lucru la începutul lunii septembrie 2019, dar și la consultările din octombrie 2019 de la Palatul Cotroceni.

De asemenea, reluăm către PNL și președintele Klaus Iohannis solicitarea de a prezenta de urgență un calendar prin care, cu respectarea Constituției, să fie declanșate alegeri parlamentare înainte de termen.

Ultimele trei luni au dovedit, fără tăgadă, că am avut dreptate atunci când am susținut că în Parlamentul României există o majoritate toxică și că nu se poate face niciun pas în direcția reformei reale până când aceasta nu este înlăturată.

Noi, Uniunea Salvați România, ne-am ținut de cuvânt și ne vom ține în continuare. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a ajunge la anticipate.

Suntem pregătiți să mergem în fața românilor oricând, pentru că nu ne temem de votul acestora și pentru că suntem convinși că a trecut vremea înțelegerilor politice pe sub masă. Iar politicienii care se încăpățânează să spună altceva românilor vor fi sancționați la urne.