PSD a votat în Senat o serie de modificări la Legea Concurenței

usr galati

PSD a votat în Senat o serie de modificări la Legea Concurenței prin care se încalcă angajamentele luate de România în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Principala modificare este eliminarea președintelui României sau a Colegiului Consultativ din procedura de numire a conducerii instituției.

O altă modificare nocivă este eliminarea interdicției ca membrii Consiliului Concurenței să nu fi fost condamnați pentru infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracțiuni de corupție, delapidare, infracțiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, păstrând doar prevederea ca aceștia să nu fi fost condamnați pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani sau mai mare.

“Aceasta este o modificare inacceptabilă dacă ne dorim să nu mai avem penali în administrația publică de la orice nivel. Este regretabil că parlamentarii PSD nu au înțeles importanța independenței acestei instituții și a mecanismelor care o fac independentă. Totodată, modificările au un potențial ridicat de neconstituționalitate.”, transmite senatoare Florina Presadă.

Comunicatul USR: https://bit.ly/LegeaConcurentei