PSD continuă să ignore nevoile reale ale României

usr galati

PSD continuă să ignore nevoile reale ale României afectate de criza de sănătate publică și criza economică și a mai impus în Parlament o lege prin care cresc sporurile unor categorii de bugetari. PSD continuă să acorde în stânga și în dreapta bani care oricum nu sunt în bugetul țării!

De „mărinimia” PSD au beneficiat, azi, unii funcționari publici și personal contractual de la Parlament, Administrația Prezidențială și Secretariatul General al Guvernului, care vor putea cumula sporul de 15% pentru „complexitatea muncii” cu sporul de 15% pentru „activitatea legislativă”. Până acum, cumulul nu era permis de Legea salarizării unitare.

Modificarea a fost impusă de PSD la Camera Deputaților, Cameră decizională, cu ignorarea totală a formei adoptate de Senat, ceea ce ridică serioase suspiciuni de neconstituționalitate a proiectului de lege.

Proiectul inițial, depus de Claudiu Manda (PSD), prevedea exceptarea Jandarmeriei și a altor instituții din domeniul apărării de la publicarea salariilor (transparență impusă de amendamentul inițiat de deputatul USR Cristian Seidler la Legea Salarizării unitare). Între timp, Guvernul PNL a dat OUG și a rezolvat problema Jandarmeriei, care, de când a fost adoptată legea, nu publica salariile.

Să mai spunem că celebra Lege a salarizării unitare marca PSD, prezentată românilor ca o mare realizare și ca rezultat al unui amplu proces de analiză, consultare și dezbatere, a fost deja, din 2017 încoace, modificată de peste 25 de ori?

Deputații USR au votat, astăzi, „împotriva” proiectului PSD, pe de o parte din cauza suspiciunilor de neconstituționalitate, pe de altă parte pentru că nu considerăm că este cazul a fi acordate, continuu, privilegii angajaților la stat, în timp ce angajații de la privat, cei care duc tot greul economiei, resimt din plin efectele negative la pandemiei. Totodată, USR PLUS va strânge semnături pentru sesizarea Curții Constituționale.