PSD și AUR continuă campania de minciuni și manipulări pe tema PNRR.

usr galati

PSD și AUR continuă campania de minciuni și manipulări pe tema PNRR.
Ultimele invenții sunt că România ar fi ultima țară care trimite PNRR la Bruxelles, fără o consultare în prealabil la nivel național și că s-ar împrumuta 15 miliarde de euro, lucru care înseamnă un nou acord cu impuneri FMI:

1. România NU este ultima țară care trimite PNRR la Bruxelles. Mai sunt nouă țări care trebuie să depună planurile printre care Bulgaria, Malta, Finlanda, Suedia, Irlanda, Cehia, Olanda și Estonia. Această informație poate fi verificată cu ușurință aici: https://bit.ly/34lmxz4.

2. Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a demarat, încă de la finalul lunii ianuarie, imediat după aprobarea de către Guvern a memorandumului cu privire la PNRR, consultări interministeriale și dezbateri publice pe marginea acestui plan. Acestea au durat trei săptămâni. La cele 13 dezbateri publice s-au înscris peste 3.900 de persoane.

Din nou – o informație poate fi verificată cu ușurință aici: https://mfe.gov.ro/category/pnnr/.

3. Pentru aceste fonduri de 29,2 miliarde de euro, nu România se împrumută de pe piață, ci UE.

Concret: „UE pune la dispozitie aceste fonduri împrumutându-se ea însăși de pe piață, la dobânzi apropiate de zero și dând mai departe acești bani statelor membre, cu condiția ca acestea să faca reforme. Dacă România s-ar împrumuta ea însăși de pe piață, ar plati o dobanda de peste 3% pentru creditele la 10 ani, ceea ce e foarte mult. Așa, însă, România profită de ratingul AAA+ al UE pentru a avea acces la finanțare practic în aceleași condiții ca țări ca Germania”, explică europarlamentarul USR PLUS Alin Mituța.

Sunt doar câteva dintre informațiile false rostogolite de opoziție cu privire la PNRR.

Vom continua să le demontăm. Lucru făcut și astăzi, în Parlament, de către Cristian Ghinea, într-un live pe Facebook inițiat de George Simion, care a continuat răspândirea informațiilor false. Acest video poate fi urmărit aici: https://bit.ly/2RFwODy.