Reconstrucția României începe cu folosirea corectă a banilor.

Viorica Dăncilă, premierul neconflictual, continuă să execute ordinele baronilor locali. Guvernul pregătește adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consiliu Județean vor primi pensii speciale.

Este o măsură profund greșită pe care o respingem categoric. Considerăm că pensiile speciale nu fac decât să adâncească inechitatea socială. Ne-am opus pensiilor speciale pentru primari și când au fost incluse în Codul Administrativ, în vara anului 2018, atunci când USR a fost singurul partid care a votat împotriva lor, în Comisia specială pentru elaborarea Codului Administrativ. La scurt timp după ce proiectul a trecut de Parlament, pensiile speciale au fost declarate neconstituționale de CCR, tot în urma sesizării USR. Însă, între o decizie a Curții și sprijinul baronilor locali, Dăncilă îi alege pe cei din urmă.

Pensiile speciale ne costă anual aproape 2 miliarde de euro. Cu acești bani se pot construi 3 spitale regionale (1,1 mld. euro) sau Coridorul IX spre Moldova (Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani-Suceava).

Este nedrept ca românii să suporte anual taxe pentru a întreține niște categorii profesionale protejate de PSD, mai ales în contextul în care peste 7 milioane de români sunt în risc de sărăcie sau excluziune socială.

Când USR va fi la guvernare, în 2020, va elimina pensiile speciale acestor categorii profesionale și va plafona pensiile magistraților și militarilor, în baza recomandărilor din tratatele internaționale. Reconstrucția României începe cu folosirea corectă a banilor.