Revoluția de „doi lei”, la propriu, a Ministrului Mișa și a Coaliției PSD-ALDE

“PSD continuă propria aroganță legislativă menită să bulverseze climatul economic și social din România fără să țină cont de opinia publică avizată și nici de părțile afectate în mod direct, adică toți românii.
„Prioritatea” PSD din luna ianuarie pe legile justiției (OUG 13) și masivele proteste de stradă, nu au însemnat nimic, se pare, pentru actuala Coaliție de guvernare, și repetiția „lucrului prost făcut” se repetă acum în domeniul fiscal-bugetar. Nici avertismentele din partea Președintelui României, din partea patronatelor, sindicatelor, companiilor de consultanță specializate precum și avertizările primite de la Comisia Europeană, nu au fost analizate sau negociate de către PSD, fiind pe rând ignorate fără însă o bază de calcul coerentă, credibilă și sustenabilă.

Am remarcat cu tristețe cum Ministrul Mișa a încercat să demonstreze la tablă cum crește salariul cu 2 lei, și cum Premierul Tudose blamează multinaționalele într-un efort disperat de a pun reflectorul așa-zisei vinovății pe motoarele economiei românești. Tot cu regret am constatat și suita de minciuni prezentate de liderii PSD zilele trecute cum că „ar fi discutat” cu patronatele în legătură cu modificările aduse de Noul Cod fiscal și că ar fi fost de acord, acest fapt fiind dovedit de protestul uzinelor DACIA dar și al altor sindicate ce și-au arătat indignarea.
Și i-aș mai reaminti domnului Tudose că, în trecut, un anumit lider al Republicii a mai încercat o formă asemănătoare de a crea o dependență a autorităților publice locale de către aparatul central precum și o guvernare unilaterală împotriva intereselor cetățenilor și nu a fost bine deloc…

NU multinaționalele sunt de vină pentru instabilitatea creată în jurul acestor modificări fiscal-bugetare și nu din cauza multinaționalelor va scădea venitul angajților din România ci din cauza lipsei transperenței, a negocierilor, a analizelor serioase și cuprinzătoare pe care ar fi trebui să le facă Guvernul și a eventual, a pregătirii mediului de afaceri pentru a implementa anumite ajustări bugetare proprii.

Adevărul, este însă cunoscut de toți românii și acesta este motivul pentru care oamenii protestează: PSD este incapabil să guverneze și urmărește doar să acopere o serie de promisiuni electorale a căror corespondență bugetară NU EXISTĂ în realitate și toate aceste modificări sunt doar simple încercări de a muta „cartoful fierbinte” și de a prelungi ceea ce e clar pentru toți: haosul economic și social în care PSD îndreaptă țara”, declară senatorul USR Galați, George Edward Dircă.