USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Senator, George Dircă: “Astăzi s-a consemnat o zi importantă pentru istoria României: sosirea și rămânerea în țara proprie și pentru totdeauna a ultimului suveran român”

“Am participat la acest moment solemn depunând o coroană de flori în onoarea, poate, celui mai iubit Rege al României.

Majestatea Sa, Regele Mihai I al României reprezintă o filă de istorie plină de onoare și patriotism, un nucleu al moralității și credinței în servirea națiunii. Învățămintele pe care le-a transmis Majestatea Sa prin modul unic de a se dedica iubirii față de țară și prin responsabilitatea cu care a ghidat poporul român în momente dificile, trebuie păstrate în memoria națională și să călăuzească activitatea tuturor decidenților actuali și viitori ai României.

Doresc să subliniez câteva pasaje pe care le consider semnificative din discursul susținut în anul 2011 în fața Parlamentului României, ultimul discurs al ultimului Rege al României.
“…politica este o sabie cu două tăişuri. Ea garantează democraţia şi libertăţile, dacă este practicată în respectul legii şi al instituţiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetăţeanului, dacă este aplicată în dispreţul eticii, personalizând puterea şi nesocotind rostul primordial al instituţiilor Statului.”

Din nefericire însă, actuala putere politică majoritară din România, PSD-ALDE, nu cunoaște nici demnitatea, nici responsabilitatea și nici nu conștientizează importanța conducerii unui stat. Obstrucționarea opoziției prin modificarea Regulamentelor Parlamentului și promovarea agresivă, într-un ritm galopant, a pachetului privind modificările aduse legilor justiției reprezintă un derapaj grav de la normele și valorile democratice pentru care generații întregi s-au luptat în România.

Mai mult decât atât, zilele de doliu național, respectiv 14-15-16 decembrie, ar fi trebuit să trezească chiar și în ultima clipă în rândul tuturor parlamentarilor un sentiment de onoare și cinste dedicat momentului solemn în care au loc funeraliile Majestății Sale, însă chiar astăzi, la sosirea trupului neînsuflețit al Majestății Sale, parlamentarii PSD-ALDE și UDMR au votat într-un ritm galopant, fără nicio justificare, modificări importante privind organizarea judiciară și funcționarea CSM, slăbind independența justiției și a statului de drept.

Lipsa de demnitate și de respect pe care le arată parlamentarii PSD-ALDE depășește orice limită prin convocarea Comisiei Speciale mâine, 14 decembrie la ora 11:00 în condițiile în care este cea de-a doua zi a doliului național și însăși Florin Iordache, Președintele acestei Comisii Speciale a promis că nu vor exista lucrări ale Comisiei în cele trei zile de doliu”.

USR GALAȚI

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Aboneaza-te la buletinul de stiri!