Senator George Dircă: “USR a propus astăzi în cadrul Comisiei speciale de modificare a Legilor Justiției ca, lucrările Comisiei să fie sistate timp de trei zile, păstrând în acest mod în tăcere și respect profund trecerea în neființă a Majestății Sale, Mihai I al României”

“În onoarea Majestății Sale, Mihai I al României, USR a propus astăzi în cadrul Comisiei speciale de modificare a Legilor Justiției ca, lucrările Comisiei să fie sistate timp de trei zile, păstrând în acest mod în tăcere și respect profund trecerea în neființă a Majestății Sale.
Această comisie specială a reprezentat încă de la înființare un spațiu în care tensiunile acumulate în societate au putut fi regăsite în cadrul dezbaterilor dintre majoritatea reprezentată de PSD-ALDE și voința noastră de a bloca excesul de putere prin modificări ce ar slăbi independența justiției.
Consider că în aceste zile de doliu național, acordarea atenției cuvenite regretatei treceri în neființă a Majestății Sale, reprezintă un motiv național de comemorare și o dovadă de unitate în memoria Celui a Cărui destin nedrept a fost trasat de ambiții politice străine în 1947 când a fost silit să abdice și, ulterior, de cele românești în 1992, când teama unei puteri neocomuniste lipsite de legitimitate (FSN-PDSR), depășea cadrul decenței și a viziunii leadershipului, interzicând Majestății Sale accesul în țara natală.
De asemenea, pe lângă sistarea lucrărilor Comisiei speciale timp de trei zile, am propus ca, în cadrul Biroului Permanent de mâine, să se aprobe comemorarea într-o notă solemnă a personalității Majestății Sale, Mihai I al României”- declară senatorul USR Galați.