Senator USR Dircă George: “Curtea Europeană a Drepturilor Omului a demontat astăzi toate neadevărurile prezentate de către PSD în motivația promovării celebrei Ordonanțe 13”

Aflăm, în urma Deciziei CEDO, că statul român nu va primi o amendă de 80 milioane euro așa cum amenințau anumiți lideri PSD, ci s-au decis următoarele:

„(1) măsuri de reducere a supraaglomerării și de îmbunătățire a condițiilor materiale de detenție;

(2) remedii (un remediu preventiv și un remediu compensatoriu specific).

În termen de șase luni de la această dată, guvernul român trebuie să furnizeze, în cooperare cu Comitetul Miniștrilor, un calendar precis pentru punerea în aplicare a măsurilor generale.”

Așadar, Guvernul Grindeanu are responsabilitatea de a pregăti un plan de acțiune pe termen mediu și lung în privința situației din penitenciare, inclusiv prin alocarea de fonduri pentru modernizarea, renovarea și construcția de noi penitenciare, lucru neglijat în ultimii 27 de ani de guvernare și fără a se confunda cu propunerile intereselor de grup pe care le-a exprimat PSD în lunile ianuarie-februarie.