Stradă cu stradă, schimbăm Galațiul! Ștefan Țăran, 31 de ani

usr galati

Stradă cu stradă, schimbăm Galațiul! Ștefan Țăran, 31 de ani, este candidat din partea Alianței USR-PLUS pentru Consiliul Local Galați.

Sunt Ștefan Țaran, am 31 ani și sunt de profesie inginer în domeniul instalațiilor electrice, iluminat și surse regenerabile.

M-am născut, am crescut și îmi desfășor predominant activitatea în Galați, loc în care am avut parte de numeroase interacțiuni cu administrația publică.

Natura analitică m-a ajutat să-mi formez păreri, o mică parte pozitive cu o majoritate zdrobitoare negative, față de care ani la rândul am reacționat pasiv.

Sunt de părere că a trecut suficient timp de aplicare a democrației doar de către o clasă de oameni de carieră politică pentru foloase personale sau lipsite de viziune. Încă nu este prea târziu pentru a ne rupe din timpul personal și a intra în viața politică și de administrație.

De aceea, în 2019 am ales să fac un pas în față și m-am implicat în echipa #PLUSGalați. Rămânând doar spectatori, istoria ne va zice că am profitat prea puțin, prin slaba administrare, de avantajele pe care le avem atât ca țară cât și ca municipiu reședință de județ, cu un potențial enorm.

Prin candidatura la rolul de Consilier Local al Municipiului Galați din partea Alianței USRPLUS, lansez un mesaj de apropiere către cei care consideră că se poate administra mult mai eficient și se regăsesc într-un impas decizional – cui voi oferi VOTUL la următoarele alegeri? Subliniez faptul că votul universal este instrumentul minunat pe care ni l-a oferit lumea modernă pentru a discerne și este un drept de care trebuie să ne bucurăm.

Voi evita promisiuni electorale spectaculoase, nerealizabile sau neancorate în realitatea atribuțiilor poziției pentru care candidez.

În viziunea mea, rolul de Consilier Local presupune, la modul foarte sintetizat: participarea activă la analiza și propunerea proiectelor de HCL. În cazurile în care apar inconsistențe, voi ridica problema coerent și clar dar hotărât. Ulterior voi întocmi, sfătuindu-mă cu specialiști din afara ariilor cunoscute, o serie de amendamente, apoi voi urmări aplicarea lor și voi vota asumat cu Da sau Nu.

Am fost caracterizat de o parte relevantă din oamenii din viața profesională și cea personală, iar primele patru cele mai întâlnite trăsături au fost: serios, de încredere, deschis la nou, muncitor.

Am de gând să îndeplinesc acest rol folosindu-mi experiența acumulată din domeniul proiectării, coordonării echipei, relaționării cu autoritățile publice și desfășurarea unei investiții de la stadiul de idee, până la studii, autorizări, proiectare și execuție.

Temele principale ale programului pe care vi-l propun sunt:
– Sănătate – Spital Municipal, modernizarea clinicilor, centrelor multifuncționale, eficientizarea energetică
– Infrastructură – rutieră, pietonală, rețele tehnico-edilitare
– Urbanism – arhitectură unitară reglementată, debirocratizare/digitalizare, transparență