usr galati

Stradă cu stradă, schimbăm Galațiul! Steluță Dragu este candidat al Alianței USRP-PLUS pentru funcția de Consilier Local la alegerile locale din 27 septembrie.

Asaltul politicienilor care s-au succedat la guvernare până în prezent, împotriva instituțiilor și a valorilor fundamentale ale statului român, m-au determinat să ies din zona de confort și să mă alătur campaniei Fără Penali în Funcții Publice, prin strângerea de semnături desfășurată de Comunitatea RO100 Galați.

Înscrierea în Partidul PLUS a fost o consecință firească. M-am regăsit în principiile și valorile noii formațiuni politice condusă de Dacian Cioloș.

Cred cu tărie că este nevoie de schimbarea clasei politice din România cu oameni noi care au principii și calități dovedite, care să facă din țara noastră o țară în care copiii noștri să își dorească să trăiască.

La Convenția Județeană PLUS Galați din 3 august 2019, am fost desemnat, prin votul colegilor, pentru functia de Responsabil Organizare în Biroul Filialei Județene Galați.
Mă ocup de organizarea eficientă a proiectelor, activităților, proceselor și evenimentelor interne și externe, asigurând derularea acestora în concordanță cu obiectivele organizației.

Implicarea mea în politică este o prelungire a strigătului de revoltă simțit în decembrie 1989, când am fost unul dintre zecile de studenți din Galați care și-au exprimat liber nevoia de libertate, fără a cere privilegiile de revoluționar acordate printr-o lege controversată.

Programul politic cu care vin în fața alegătorilor are la bază atribuțiile conferite Consiliului Local asa cum sunt acestea reglementate de Legea administrației publice locale nr.215/2001:

1. Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului pentru restructurarea organizării și funcționarii Consiliului Local, în sensul eficientizării activității, prin achiziția și implementarea unor soluții software și hardware specializate pentru administrația publică locală, așa cum prevede strategia națională de E-guvernare.

2. Dezvoltarea economico-socială și de mediu a localității Galați.
– Voi susține continuarea, finanțarea și finalizarea lucrărilor începute de administrațiile precedente după un audit tehnic și financiar.
– Voi susține atragerea de investitori strategici privați care să genereze locuri de muncă și taxe și impozite către bugetul local și național.

3. Administrarea domeniului public și privat al UAT Galați

4. Gestionarea serviciilor publice din subordinea Consiliului Local Galați
– Voi susține creșterea investițiilor în societăți comerciale și regii autonome de interes local în scopul îmbunătățirii serviciilor publice oferite.
– Voi susține investiții cu impact social la nivelul localității Galați, cu finanțare UE

5. Cooperarea interinstituţională în vederea implementării de proiecte majore cu impact pe plan local în domeniul economic, protecția mediului, transporturi, energie, sănătate, educație, social.