USR are vești bune pentru micii antreprenori!

usr galati

Toate firmele vor putea să își scadă costurile caselor de marcat, introduse obligatoriu de stat, datorită unei propuneri legislative a USR adoptată astăzi în Parlament.

În ultimii ani, antreprenorii au fost obligați să își schimbe casele de marcat de mai multe ori pentru că statul a schimbat legislația și nu a fost în stare să elaboreze norme predictibile.

Toate aceste modificări legislative au înseamnat costuri pentru antreprenori și cele mai afectate au fost mereu firmele mici, cele care nu sunt plătitoare de TVA și nu își pot deduce aceste cheltuieli.

Costurile unei case de marcat, de peste 1000 de lei sau peste 2000 de lei dacă are și cititor de coduri, este unul mare mai ales pentru un mic antreprenor care are un magazin într-o comunitate locală de exemplu. Iar în prezent, dacă firma nu este plătitoare de TVA, casa de marcat nu este o cheltuială deductibilă.

Propunerea legislativă a USR, inițiată de deputații Claudiu Nasui și Cristina Prună, permite tuturor firmelor să își scadă costurile caselor de marcat direct din impozit. De ce să plătească antreprenorii pentru incapacitatea statului de a fi predictibil sau de a face norme care nu sunt ambigue?

Prin acest proiect venim în sprijinul mediului antreprenorial din România, care reprezintă, de fapt, inima oricărei economii sănătoase.