USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

USR GALAȚI își alege candidații pentru ALEGERILE LOCALE

De cele mai multe ori, partidele politice își desemnează candidații care le vor reprezenta pe listele de candidați într-un mod total netransparent, prin negocieri directe făcute în spatele scenei, în funcție de relații și interese personale.

Acest mod de a face politică, care încurajează promovarea clientelei politice și a unor persoane total incompetente pentru funcțiile puse în joc, trebuie să fie schimbat cât mai curând.

USR Galați își asumă să demareze un proces de consultare pentru desemnarea candidaților proprii, care vor reprezenta USR în primării, în Consiliile Locale din jud. Galați dar și în Consiliul Județean Galați.

Credem că doar în jurul unei echipe de consilieri competenți, în jurul unui program profesionist se construiesc soluții de succes.

Desemnarea viitorilor primari și consilieri se va face prin competiție și dezbateri,la care vor avea acces toți membrii USR Galați, totodată și cu un caracter de promovare publică a acestora,dar și a dezbaterilor în sine.

Procesul de selecție internă va consta în evaluarea și alegerea candidaților potriviți dintr-un număr de candidați eligibili care au aspirații comune cu ideile, valorile și principiile USR.

Toate etapele acestui proces vor fi transparente și corecte, astfel încât să garanteze respectarea principiilor fundamentale ale democrației.

Persoanele care doresc să se înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidaților trebuie să dea dovadă de probitate, atât în plan profesional, cât și în plan scocial și să nu fie condamnați penal.

? Documentele necesare înregistrării oricăror candidaturi sunt: Curriculum Vitae, Program politic/Scrisoare de intenție, Declarație de avere și Declarație de interese.

?Etapele pregătirii candidaturilor pentru alegerilor locale sunt următoarele :

?ETAPA 1 – ÎNSCRIEREA

Toți membrii USR Galați care doresc să candideze în cadrul Alegerilor Locale se vor înscrie în perioada 15 decembrie 2019 – 14 ianuarie 2020, ora 23:59

?ETAPA 2 – CAMPANIE INTERNĂ

În perioada 15 ianuarie – 14 februarie vor fi organizate dezbateri interne sau/și cu caracter public. În cadrul acestor dezbateri, candidații înscriși pentru pozițiile de Primar, Consilier Județean, Consilier Local sau Președinte CJ își vor prezenta programul de candidat.

Organizarea acestora va fi făcută de către Biroul Județean al USR Galați împreună cu Birourile Locale ale Filialelor.

?ETAPA 3 – VALIDAREA CANDIDAȚILOR

Această etapă va fi realizată în perioada 16 Februarie 2020- 29 Februarie 2020.

Documentația completă a procedurilor, va fi pusă la dispoziție prin canalele oficiale de comunicare tuturor membrilor USR Galați.

Biroul Județean USR Galați.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.