USR Galați: Nu poți să dai colțul la PSD și nici la noua Primărie… pe trotuar!

Uniunea Salvați România- Filiala Galați a sesizat Primăria Galați asupra faptului că tronsonul de trotuar din intersecția străzii Domnească cu strada Eroilor, respectiv de lângă clădirea sediului Partidului Social Democrat nu poate fi utilizat de pietoni sau de persoanele cu dizabilități în condiții de siguranță și confort optime.

Această situație este creată de amplasarea a doi stâlpi cu semne și echipamente ce reglementează  circulația, la o distanță de  aproximativ 1 metru între ei și poziționați direct pe suprafața de circulație pietonală.

Am solicitat Primăriei să ia măsurile ce se impun pentru ca cetățenii să poată utiliza suprafața pietonală conform destinației acesteia. Este evident, conform foto efortul considerabil pe care îl depune o personă cu dizabilități pentru a circula în această zona.

În imaginile prezentate vedeți o persoană în această situație care este nevoită să utilizeze artera rutieră, în condiții de insecuritate maximă, pentru a se deplasa. Am recomandat Primăriei Galați eliminarea unui dintre stâlpi și repoziționarea și modificarea celuilalt astfel încât să fie respectate normele în vigoare de siguranța circulației rutiere, cât și cele pietonale.

Dat fiind faptul că această locație va fi o zonă de tranzit aglomerată pentru pietoni, în perspectiva punerii în funcțiune a noului sediu al primăriei, solicităm Primăriei Galați să acționeze cu celeritate pentru rezolvarea situației.

Am solicitat totodată și un răspuns asupra demersurilor derulate de instituție în acest sens și le-am comunicat că așteptăm răspunsul dumnealor în scris la adresa Uniunii Salvați România, Filiala Galați, strada Traian nr.95, bl.A5A, parter sau pe e-mail, la adresele bogdan.rodeanu@cdep.ro și contact@usr-galati.ro .