USR susține investițiile și crearea de locuri de muncă prin reducerea taxelor pentru salariul minim

➡️ cum: toți angajații din România primesc această scutire pentru primii 2080 de lei pe care îi câștigă, indiferent de salariu.

➡️ exemplu: cine câștigă 2080 lei plătește zero taxe, iar cine câștigă 4080 lei plătește taxe doar pentru plusul de 2000 lei.

Beneficii:
✔️ creșterea imediată a venitului cu până la 817 lei pentru toți angajații, fără creșterea cheltuielilor pentru angajatori;

✔️ pentru cei 2 milioane de angajați cu salariul minim asta înseamnă până la 40%, în funcție de deduceri;

✔️ reducerea dependenței unui număr ridicat de persoane cu venituri mici de ajutoarele sociale ce pot fi folosite în scop electoral;

✔️ eliminarea birocrației uriașe necesare pentru calculul deducerilor personale în funcție de numărul persoanelor aflate în grijă;

✔️ românii care muncesc păstrează mai mult din munca lor; banii vor fi cheltuiți de către cei care îi câștigă, nu de către politicieni.

✔️ încurajează angajarea cu forme legale a salariaților plătiți acum la negru;

Este sustenabil financiar❓
Da, bugetul de stat este acum risipit pe studii de fezabilitate, pensii speciale, subvenții pentru companii falimentare, programe de investiții locale despre care tot aflăm că sunt doar bani irosiți. În plus, beneficiile enunțate deasupra ar aduce mai multă forță de muncă, deci mai mulți bani la buget, fără a crește taxele existente.