USR susține organizarea alegerilor parlamentare anticipate

USR susține organizarea alegerilor parlamentare anticipate în urma cărora să rezulte o majoritate parlamentară capabilă să scoată țara din haosul politic în care se află.

Sigur, soluția ar fi o premieră pentru țara noastră. Președintele poate să dizolve actualul Parlament doar dacă două propuneri de premier sunt respinse în termen de 60 de zile. E posibil ca parlamentarii PSD și Pro România, care se tem că își vor pierde scaunele, să tergiverseze voturile sau chiar să voteze a două propunere de premier, indiferent de nume, pentru a evita alegerile anticipate.

Însă varianta anticipatelor este absolut esențială pentru a pune din nou România pe făgașul normal al stabilității.

Organizarea anticipatelor ar crea o nouă majoritate parlamentară care să facă reforme în domenii vitale, precum Educație sau Sănătate, și să declanșeze o reformă constituțională pentru a preveni în viitor crize politice care să ne aducă țara în același punct.

Ce modificări ale Constituției propune USR? Includerea inițiativei civice Fără Penali în Funcții Publice, alegerea primarilor și președinților de Consilii Județene în două tururi de scrutin, depolitizarea Curții Constituționale, reforma justiției, reformarea Parlamentului prin limitarea numărului de parlamentari la 300, dar și un mandat constituțional clar pentru Președintele țării, care să permită soluționarea crizelor politice.

Astfel, modificările USR vor echilibra relația dintre stat și cetățean, punând în mod real statul în slujba cetățeanului.