Ușurăm munca românilor din sectorul agricol!

usr galati

Ușurăm munca românilor din sectorul agricol!
În prezent, agricultorii își împart raportările și informațiile legate de activitatea lor către diferite instituții, ministere ori autorități publice locale. Un proces greoi care îngreunează viața agricultorilor.

USR vine cu o soluție de colectare a tuturor informațiilor într-un singur loc: în Registrul Agricol Național (RAN). Senatorul USR George Marussi, a depus, astăzi, o inițiativă legislativă în acest sens.

Astfel, prin legea USR, RAN va deveni un sistem informatic centralizat care va conține toate informațiile cu privire la proprietatea agricolă și producătorii agricoli. Noul registru va fi digitalizat complet și va permite accesarea rapidă a informațiilor atât de autorități cât și de utilizatori, înlocuind actualul sistem de evidență multiplă a informațiilor cu un sistem unic de înregistrare și gestionare a informației, în beneficiul tuturor.

Încă de la intrarea în Parlament, USR și-a propus să digitalizeze administrația publică cu scopul de a ușura accesul la informații al cetățenilor. Unele proiecte au fost deja adoptate iar altele se află în vigoare. Proiectul lui George Marussi continuă șirul inițiativelor USR de a ajuta cetățenii să aibă acces la informații și să-și desfășoare activitatea doar la un click distanță.

Mai multe despre proiectul senatorului USR, aici: bit.ly/DigitalizamSectorulAgricol