Vrajeală 3D pentru gălăţeni!

Primăria PSD Galaţi a minţit încă o dată despre proiectul de modernizare din centrul Galaţiului. Încă o dată! Cu poze care nu au legătură cu realitatea❗️

Priviţi fotografiile:

🔴în realitate, pe aleea de la P-uri sunt 4 rânduri de tei. În randările ( grafica digitală ) prezentate de primăria PSD Galaţi sunt doar două rânduri de tei. Vrea primăria PSD Galaţi să taie jumătate din teii de la P-uri? Să sperăm că nu.

🔴 În spatele hotelului Galaţi, între bloc şi spaţiul verde este o alee. În randările prezentate de primăria PSD Galaţi, spaţiul verde, cu tot cu copaci, este lipit de bloc. Problema este că la parterul blocului M ( blocul Spicu ), sunt spaţii comerciale şi sedii de firme. Vrea primăria PSD Galaţi să le blocheze accesul plantând copaci? Să sperăm că nu.

🔴De asemenea, sunt mai mulţi copaci în reclama primăriei PSD decât în realitate. În partea din spate lateral dreapta a statuii lui Costache Negri sunt 8 copaci. Asta în reclama primăriei PSD. În realitate sunt doar 3. Are de gând primăria PSD Galaţi să planteze încă 5 copaci? Să sperăm că da.

Mai ales că, în acest caz, ar trebui să spargă betonul proaspăt turnat în parcul de la Spicu, ca să creeze alveolele în care să planteze copacii. Pe cale de consecinţă, ar recunoaşte că a exagerat cumplit de mult cu betonarea spaţiului verde.

🔴Încă un element de reclamă mincinoasă: copaci care apar într-o fotografie dar dispar în celelalte.

Sunt aceste desene digitale o farsă?

Exclus! Cităm din conferinţa de presă: “Mai mult decât atât, asta este o randare ( nn: grafica digitală ) foarte corectă … am încercat să reprezentăm, prin nişte desene FOARTE CORECTE, toată seria de copaci, care să se păstreze, să fie puşi în evidenta.” Arhitect Cristian Ghiţău, proprietarul BTFarch Ro Company, proiectantul întregului proiect de modernizare din zona centrală a Galaţiului.

Înregistrarea o aveţi aici, de la minutul 8.12 https://www.youtube.com/watch?v=o9R6V9gPOZA&t=1s

🔴Şi încă ceva: priviţi cu atenţie grafica digitală: primăria PSD Galaţi scoate fântânile arteziene de la Spicu. Le elimină. Fântâni arteziene vor ramâne doar la Romarta.

🔴Dar ceea ce arată amatorismul vecin cu ticăloşia al proiectului PSD Galaţi de modernizare a zonei centrale a oraşului este numărul băncilor şi, mai ales, amplasarea acestora.
Înainte, erau 24 de banci, din care 12, cu capacitate de cate 4 persoane şi 12 cu capacitate de câte 2 persoane. În total, loc pentru 72 de persoane, toate la umbră.

Primăria PSD Galaţi “modernizează” centrul oraşului şi amplasează 17 bănci pentru câte cel mult 3 persoane, aproape jumătate în soare.

Până la începerea lucrărilor de “modernizare”, băncile din Parcul de la Spicu era amplasate într-o bandă paralelă cu blocul M ( blocul Spicu ) şi apropiată de acesta. În cursul dimineţii, gălăţenii puteau sta la umbra dată de bloc, construit pe o axă predominant nord-sud. În cursul după amiezii, gălăţenii puteau sta la umbra dată de copacii din parc, a căror coroană oferea protecţie împotriva soarelui ridicat spre vest.

La fel, în zona de la Romarta: gălăţenii se puteau adăposti de soare fiind protejaţi în cursul dimineţii de copaci iar în cursul după amiezii de blocul L ( blocul Romarta ).

După “modernizarea” primăriei PSD Galaţi, băncile vor fi amplasate pe două linii, ambele pe axa predominant est-vest. Mai pe româneşte, soarele te bate în cap şi dimineaţa şi după amiaza.

Primăria PSD îi lasă pe gălăţeni cu ochii în soare, la propriu.
Dar priviţi cu atenţie fotografiile: băncile vor fi amplasate în mijloc, şi în Parcul de la Spicu, şi în cel de la Romarta.
Şi priviţi, la fel, cu atenţie, şi imaginea “de sus”: lângă fântânile arteziene de la Romarta nu va fi nicio bancă.

Şi-acum să ne gândim la rostul “piaţetei”, aşa cum l-a gândit primăria PSD Galaţi: “un loc de întâlnire, pentru plimbare, staţionare, poposire, pentru a petrece puţin timp liber într-un ambient care sunt aproape sigur că va fi pe plac şi va îmbia la a sta”.

Am citat din reclama mincinoasă a primăriei PSD Galaţi.

Aşadar, suntem invitaţi în zona centrală a oraşului dar nu putem sta decât în drum. Pentru că băncile vor fi amplasate exact pe traseul care duce la un gang de trecere prin blocul M ( blocul Spicu ). Primăria PSD Galaţi interzice discuţia discretă sau pur şi simplu solitudinea pe bancă.

Şi, în cea de a doua axă a băncilor, de la Romarta, va obliga gălăţenii să vadă activul PSD cum intră şi iese din sediul de la Romarta. De parcă i-ar îndrăgi din cale-afară.

🔴Revenind: primăria PSD Galaţi îi obligă pe gălăţeni să stea în spaţiul public, cea mai mare parte a zilei, fie pe bănci dar în soare, fie la umbră, dar în picioare❗️

Nu ar fi foarte modern să venim cu scăunelele de-acasă.
Dar mai este o variantă, cea mai urată din toate: primăria PSD Galaţi concesionează spaţiul betonat unui privat agreat, la mese sau canapele, sub umbrele de soare.

Numai că ar fi urât ( dar din partea PSD Galaţi ne putem aştepta şi la asta ) să foloseşti nu numai bani publici ci şi interesul public legitim pentru modernizare ca să amenajezi un spaţiu public care parcă este gândit să te oblige să produci profit unui privat.

Însă din conferinţa de presă în care primăria PSD Galaţi a încercat să îşi facă reclamă mincinoasă au ieşit la iveală şi alte probleme, pe care le vom aborda într-un material separat.
.
USR Galaţi